Lindsey Faken

  Lopers Company  Rotterdam

Blog

NSK Ekiden 2016

Posted on August 10, 2016 at 5:00 AM

Op zaterdag 2 juli 2016 vond het NSK Ekiden bij PAC in Rotterdam plaats. Een Ekiden is een Japanse estafettewedstrijd, waarbij zes lopers in totaal de marathonafstand afleggen. De eerste loper loopt 5km. De andere lopers lopen respectievelijk 10, 5, 10, 5 en 7,145 km. De lopers worden door elkaar afgewisseld met een sjerp dat om het lichaam gedragen kan worden. Elk jaar vindt er het Ekiden in Rotterdam plaats. Dit jaar vond daarnaast dus ook het Nederlandse studenten Kampioenschappen (NSK) Ekiden plaats.
Zelf mocht ik als derde loopster starten in het Wageningen Dreamteam mixed. En dat vond ik wel fijn aangezien ik dan gelijk kon zien hoe ik er ervoor zou staan qua snelheid op de 5km. Na de ladiesrun in Rotterdam, ben ik weer verder gaan opbouwen om mijn snelheid na de Roparun weer een beetje terug te krijgen. En dat was vandaag redelijk gelukt. Het voordeel nu was dat ik de route kende en dat er na 2.5km werd omgekeerd en je dezelfde weg weer terug liep. Hierdoor wist je ongeveer wel hoeveel je nog moest lopen. Ook was het fijn dat er zowel lopers heen als terug liepen en je eigenlijk steeds kon focussen op de hardlopers voor je.
Uiteindelijk heb ik erg lekker gelopen en ben ik voor nu tevreden met mijn tijd van 18:35 min op de 5km. Daarmee was ik voor die dag ook de snelste dame op de 5km en zijn wij als Mixed team overall en voor het NSK klassement eerste geworden.


Zie voor hier voor meer foto's van deze wedstrijd.

 

Categories: Wedstrijden

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.