Lindsey Faken

  Lopers Company  Rotterdam

Blog

Verkerkloop en Roparun

Posted on May 23, 2016 at 9:00 AM

Elk jaar word ik toch wel zenuwachtig voor de Roparun. Ook al is het geen wedstrijd en gaat het niet om de tijd, toch moet je wel van A naar B kunnen hardlopen. In mijn geval ging het dit keer om van Parijs naar Rotterdam hard te lopen. Je probeert zo fit mogelijk aan de start van de Roparun te verschijnen en daarom niet al te veel risico's te nemen, voordat de Roparun begint.


Van de vorige Roparunedities wist ik dat mijn trainingen nooit echt lekker gingen zo vlak voor de Roparun. Hierdoor nam mijn stress juist meer toe en ipv meer te rusten ging ik dan toch nog even een rondje hardlopen om dat goede vol en wat meer vertrouwen in mijn lichaam te krijgen.


Om wat meer vertrouwen te krijgen in mijn fitheid heb ik dit jaar besloten om de Verkerloop in Zwijndrecht te lopen. De Verkerkloop was op woensdagavond en de start van de Roparun was 3 dagen later op de zaterdag in de namiddag. Drie dagen moet voldoende zijn om te herstellen van een 5km. Wat overigens ook de doorslag gaf om mee te doen aan de Verkerkloop, was dat ik hoorde dat het een snel parcours was. Aangezien ik dit jaar al een paar keer dicht in de buurt kwam van mijn PR was het mogelijk die nog voor de Roparun te verbreken.
De eerste km kwam ik door in 3:45 min, wat een vrij rustige start was. Na 1.5km haalde ik de eerste dame in en kon ik naar Petra Sloots (werd eerste op de 10km) toe versnellen. Overall is de Verkerkloop zeker voor herhaling vatbaar met het snelle parcours, goede organisatie en gezellige sfeer. Nu moet ik dus echt verplciht rust houden voor de Roparun.


Zaterdagochtend vertrokken we om 7:00 uur vanuit Barendrecht om vervolgens om 15:53 uur te starten in Parijs. Als lopers hadden we 5 shifts in totaal, 4 lange shifts van zo'n 52 km en een korte shift van 30 km. Voor mijzelf was het plan om steady 12 km/h te lopen en alleen als het harder moest of kan, dan versnellen. Na de eerste shift toch wat last gekregen van mijn kuiten, dus tijdens het onderhoudsbeurtje (sportmassage) werden die dan ook goed aangepakt. Bij mijn tweede shift waren ze eerst nog wat beurs, maar dat ging geleidelijk over.


Op de zondagochtend tijdens mijn derde shift kreeg ik toch wat last van mijn knieën en vooral tijdens het buigen van mijn knieën. Na de derde shift werden dan ook de pezen en spieren rondom de knieën behandeld. En dat had goed geholpen, want daarna is dat ook weer geleidelijk overgegaan.De laatste shift was een run-bike-run shift, dat eigenlijk ook wel mijn favorieten shiften zijn tijdens de Roparun. Na het hardlopen is het fijner om je spieren gelijk uit te fietsen op een fiets ipv meteen stijf in een busje te gaan zitten voor zo'n 3 à 4 km lang.Onze laatste rustplaats was in Barendrecht om vervolgens met alle lopers en fietsers naar de Coolsingel toe te gaan. Aan het einde van de Erasmusbrug kwam ook de rest van ons team en konden we als team 11 Taxi Bakker Runners finishen in Rotterdam. De foto's van de Roparun zijn op deze pagina te vinden.


Categories: Wedstrijden

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.