Lindsey Faken

  Lopers Company  Rotterdam

Blog

Ronald bedankt, een dik PR #MR16

Posted on April 11, 2016 at 5:20 AM

 

Vanaf begin januari heb ik om de twee weken meegedaan met de Marathontrainingslopen bij mijn vereniging Energie in Barendrecht. Dit heb ik gedaan in voorbereiding op de halve marathon van Rotterdam. Samen met Ronald Akkermans vormde ik een duo. Hij liep het eerste deel van de marathonroute en ik het tweede deel van de marathonroute. Dit heb ik twee jaar eerder gedaan samen met Lotte Visser en merkte dat ik het onwijs gaaf vond om zo toch een deel van de route en de sfeer van de Marathon van Rotterdam mee te maken. Ook was dit voor Ronald heel leuk, zo kon hij toch de marathon meemaken en vervolgens nog werken in zijn winkel.
Twee jaar geleden liep ik de halve marathon zonder enige serieuze voorbereiding en finishte dan ook in een niet al te bijzondere tijd van 1:40 uur. Mijn langste duurloop toen was dan ook 15km en merkte toen dat ik het laatste deel enorm zware benen kreeg. Dit jaar wilde ik echt een goede, serieuze voorbereiding hebben en een tijd lopen waar je mee thuis kan komen.


Om het aerobe vermogen wat meer te trainen waren de marathontrainingslopen ideaal. Ook wilde ik daarnaast wel mijn snelheid behouden. Het probleem is vaak dat als je te veel op de duurlopen gaat trainen, je snelheid dan achteruit gaat. Zodoende liep ik rustig met groep 29 mee (29 min op 5km) en ging ik de laatste 4km versnellen naar groep 28 (28 min op 5km).

 


De avond voor de wedstrijddag nog even mijn nagels gedaan en voelde mij helemaal klaar om te knallen op zondag 10 April 2016. Op mijn gemakje kon ik nog de start van de Marathon van Rotterdam op NPO 1 zien, voordat ik met de fiets richting het halve marathonpunt klaar zou staan. Hier aangekomen kon ik nog de toppers en de lopers van Energie aanmoedigen. Daarna was het wachten op Ronald en moest ik vervolgens behoorlijk wat lopers inhalen om uiteindelijk bij het Kralingse Bos de pacer groep van 3:30 uur in te kunnen halen. In de avond kon ik mijn uitslag berekenen en bleek ik de halve marathon in 1:29:27 uur gelopen te hebben. Met die tijd kan ik zeker tevreden zijn en ben ik klaar om over twee weken als kopvrouw met het Universiteitsteam te gaan strijden.


Zie hier voor de foto's gemaakt tijdens de Marathon van Rotterdam.


Categories: Wedstrijden

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.