Lindsey Faken

  Lopers Company  Rotterdam

Blog

NN MR15: gegokt en verloren

Posted on April 15, 2015 at 9:15 AM

De voorbereidingen op het tweede deel van de marathon van Rotterdam (= halve marathon) liepen voorspoedig. Twee weken voor de marathon dag ,op 29 maart, heb ik nog een mooie en goede duurloop van zo’n 18 a 19 km kunnen maken En ook op de een na laatste donderdag (2 april) nog een goede pittige training kunnen voltooien, zodat mijn benen helemaal konden uitrusten tijdens de busreis naar Duitsland en Tsjechië en weer terug in het laatste weekend voor de Marathon van Rotterdam.


 

Een week voor de marathon viel namelijk het paasweekend en toevallig organiseerde stichting vier 5 mei uit Barendrecht een 4-daagse reis naar twee voormalige concentratiekampen. In samenwerking met stichting stedenband Barendrecht - Louny werd ook een bezoek aan Louny en Praag gecombineerd met het bezoeken van de twee voormalige concentratiekampen Buchenwald en Theresienstadt. Tijdens de reis waren nog een aantal hardlopers aanwezig w.o. Ronald Buter en Kees Silvis (de marathonlopers) en hadden net als ik hardloopspullen meegenomen. Met zijn drieën zijn wij op de zaterdagmiddag door de prachtige omgeving van Louny wezen hardlopen. De rest van de dagen waren volgepland met activiteiten en etentjes, waardoor er verder geen andere mogelijkheid was om hard te lopen. Overigens was de reis zelf behoorlijk indrukwekkend en in het kader van de reis was het hardlopen dan ik niet meer dan een bijzaak.


 

Op de foto (gemaakt door Margriet Silvis) vlnr: Ronald Buter, Lindsey Faken en Kees Silvis.


Na behoorlijk wat file onderweg zijn wij uiteindelijk op de dinsdagochtend (5 april) rond 3:00 uur weer teruggekomen in Barendrecht. Na 4 uurtjes slapen, moest ik weer terug richting Wageningen.
Voor de zekerheid had ik voor de reis al een afspraak gemaakt bij sportmasseur Andre op de woensdagavond voor de marathon. Vorig jaar kreeg ik de laatste kilometers toch wat last van mijn benen en dat wilde ik dit jaar voorkomen. Overigens laat ik mij sinds dit jaar regelmatig masseren bij Andre in Wageningen en dat bevalt mij prima. Hierdoor kunnen ook de wat dieper liggende spieren zich beter ontspannen en het verkleint de kans op blessures.


Na woensdagochtend een laatste baantraining en in de avond een sportmassage te hebben gehad, was ik dus klaar en fit voor het tweede deel van marathon van Rotterdam. Maar op de donderdagavond ging ik mij alweer een klein beetje zorgen maken. Ik had behoorlijke keelpijn gekregen en aangezien je tijdens het hardlopen door je mond ademt, zal het ademhalen een stuk lastiger worden. Aangezien de keelpijn aanvoelde als een opkomende verkoudheid, had ik de hoop dat het naar mijn neus toe zou gaan en daar heb je tijdens het hardlopen geen last van. Helaas bleef het in mijn keel en kreeg er op de vrijdag een gele tong bij. Ondanks dat ik moeite had met slikken, af en toe duizelig en misselijk was en last had van diarree wilde ik het toch proberen en ben dus bij het halve marathon punt gestart. Na een kilometer was ik al buiten adem, maar ben uiteindelijk nog doorgelopen naar de Coolsingel en heb daar op mijn ouders gewacht.

 


Eenmaal thuis ben ik gelijk weer naar mijn bed toegegaan. Twee dagen daarna ben ik bij de huisarts langs geweest en bleek met een infectie in mijn lichaam hardgelopen te hebben. Inmiddels heb ik zalfjes, druppels en de juiste pillen meegekregen om de infectie te bestrijden. Ook al was de marathon dag voor mij zelf geen succes, toch heb ik genoten van de geweldige sfeer in de stad en ben blij dat ik toch nog een stukje door de mooiste stad van de wereld heb kunnen rennen.

Categories: Wedstrijden

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.