Lindsey Faken

  Lopers Company  Rotterdam

Blog

Mijn vader houdt mij fit

Posted on December 2, 2013 at 5:00 PM

Tot nu toe heb ik twee grote serieuze blessures gehad. Mijn eerste blessure was een scheenbeenvliesontsteking in het voorjaar van 2010. De andere blessure was een ontsteking aan mijn peesplaat in het najaar van 2011. Omdat ik daarvoor nog nooit een blessure heb gehad, was het voor mij wel even wennen om ineens een tijd lang niet pijnvrij te kunnen hardlopen.Aangezien beide blessures zijn ontstaan door overbelasting loop ik tegenwoordig soms bewust zonder sporthorloge, zodat ik goed kan voelen als er evt iets mis gaat met een spier of pees. Mijn sporthorloge heeft overigens alleen de extra functie laptijden erop zitten. Lopen met hartslagmeter, GPS of muziek geeft veelste veel gedoe onderweg. Heb daar ook nog nooit mee gelopen, weet inmddels mijn rusthartslag (die behoorlijk laag is voor mijn leeftijd, namelijk 34) en weet via afstandmeten.nl wel hoelang mijn rondjes ongeveer zijn en dat is voldoende.Mijn vader behandelt regelmatig mensen met sportblessures en heeft daar veel verstand van. Mede op zijn advies heb ik nooit een geavanceerde sporthorloge aangeschaft. Ook praten we vaak over verschillende soorten sportblessures of lichamelijke klachten en hoe je die kunt voorkomen of behandelen. Vaak vraag ik aan hem advies als ik twijfels heb over bepaalde wedstrijden, trainingen of oefeningen.Inmiddels tape en masseer ik mijn eigen kuiten, achillespezen en hamstrings. Alleen mijn enkels laat ik af en toe door mijn vader doen. Na zowel 2010 als 2011 een blessure gehad te hebben, ben ik nu bijna twee jaar blessurevrij en heb dat mede te danken aan de kennis en vaardigheden van mijn vader.

 

Categories: Trainingen, Wedstrijden

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.