Lindsey Faken

  Lopers Company  Rotterdam

Blog

 

view:  full / summary

Runnersperformance NO.850 in museum verlengd

Posted on March 6, 2017 at 3:15 AM Comments comments (2)

Dankzij de vele media aandacht in kranten (o.a. Trouw, NRC Handelsblad en Financieele Dagblad), tijdschriften (o.a. Libelle en Runner's World) en tv (o.a. omroep west en NPO 2) is de hardloop performance van kunstenaar Martin Creed in museum Voorlinden in Wassenaar nog te zien tot en met 11 juni 2017. De weekenden dat ik geen wedstrijden loop, zal ik hier ook aan deelnemen.

klik hier voor meer foto's gemaakt tijdens de performance.

Lotto Nationaal Crosscircuit 2016-2017

Posted on March 6, 2017 at 3:05 AM Comments comments (0)

In het algemeen geeft crossen een goede basis conditie , waar je na het crossseizoen profijt van kunt hebben. Daarnaast vind ik crossen ook erg leuk om te doen. Elke cross heeft weer een ander parcours en afhankelijk van de weersomstandigheden kan het, het ene jaar een harde ondergrond zijn en het andere jaar weer een modderpoel zijn. Aangezien ik dit jaar heel graag wat sneller wil worden heb ik besloten om mij dit crossseizoen te richten op de korte cross. Hieronder even kort samengevat de crossen die meetellen voor het Lotto Crosscircuit.


Alle foto's van de crosswedstrijden zijn hier te vinden.


Internationale Loket.nl Warandeloop

De eerste cross van dit seizoen. De start van de warandeloop begint altijd met zo’n 60-80m sprinten op een grasveld met een boom in het midden. Dit gebeurt in een trechtervorm, aangezien daarna een scherpe bocht naar links moet worden gemaakt. Na wat bochten werk, kleine heuvels op en af en boomstronken ontwijken, wordt het finishterrein gepasseerd. Daarna volgen de verschillende rondes, afhankelijk in welke categorie er gelopen wordt.Voor de dames korte cross moesten er twee groene rondes van 560m en een rode ronde van 1355m gelopen worden. Het parcours voor de korte cross lag mij dan ook totaal niet. Daarnaast ging de start veel sneller dan ik gewend was bij de lange cross en voor ik het door had, had ik al de eerste twee korte rondjes gelopen. Gelukkig kwam er daarna dus wat grotere ronde met wat meer rechte stukken erin en kon ik wat plaatsen opschuiven. Het was niet helemaal de crosswedstrijd wat ik ervan gehoopt had en hoop mezelf in de komende periode dan ook te verbeteren.Sylvestercross

Oudejaarsdag staat natuurlijk in het teken van de Sylvestercross. Eerst lopen, dan een tegeltje scoren en daarna mogen er oliebollen gegeten worden. De sfeer begint al als je er naar toe rijdt en je auto moet gaan parkeren. Vanwege de smalle paden wordt er in filevorm geparkeerd. Dit betekent dat je netjes helemaal achter in de rij moet aansluiten en dan nog een behoorlijk stuk moet lopen naar de start. Daarna startnummer ophalen, een treinrails oversteken en dan op naar de grote tent met gelukkig een warme kachel erin. Vanaf hier heb je al een mooi uitzicht op de start en finish dat beide in het duinzand plaatsvindt. De rest van het parcours bestaat uit onverharde bospaden.Dit keer bestond het parcours van de korte cross dames uit twee rondes. Een kleine ronde van 1200m en een grote ronde van 2000m. En dan merk je toch al gauw dat je wat meer van de lange afstanden bent. Dit keer kwam ik dan ook wat beter in de wedstrijd en kon ik behoorlijk wat plekken opschuiven in het klassement.

 


Abdijcross

Deze cross bevindt zich op een historische oord. Ook is er voor deze cross de mogelijkheid om te overnachten in het hotel Abdij Rolduc. Achter het hotel ligt een voetbalveld met een sintelbaan erom heen, wat zowel als start en finish terrein dient. Er wordt gestart op het voetbalveld met een 20 meter brede start. Nadat de lopers de sintelbaan verlaten hebben begint het eerste steile afdaling en wordt er langs een grote vijver gelopen. Daarna moet er weer geklommen worden met als ondergrond zacht zand. Om daarna via een omweg op de sintelbaan te finishen. Deze cross is dan ook een echte kuitenbijter.


De route van de korte cross dames bestond uit een aanloop ronde, een rondje sintelbaan en een grote ronde van 2200m. Vanwege het miezerige weer in de ochtend en het ontdooien van de sneeuw op de dag zelf, was het op de sintelbaan een behoorlijke modderpoel geworden. Zelf vond ik het lastige crosswedstrijd. De start was vrij langzaam, langzamer dan bij de vorige crossen, waardoor ik juist midden voorin begon aan de wedstrijd. Daarna mijn eigen tempo gelopen, al was dat ook behoorlijk lastig die te vinden. De grote ronde had vele bochten, waardoor ik niet goed in een bepaald tempo kon komen. Hoop dat het bij de volgende crossen wel beter gaat, want dit was helemaal niks.

 


Mastboscross

Dit wordt ook wel de bikkelcross genoemd, waar je de modder op alle plekken van het parcours tegen kunt komen. De route begint en eindigt op de atletiekbaan van AV Sprint. De rest van het parcours loop je in de mastbos.

Vandaag begonnen met één hele korte ronde van 525m, om daarna langs de finish te beginnen aan de twee grote rondes van 1052.5m. Bij het ingaan van de twee grote rondes moest je over twee grote boomstammen heen springen. Het ging redelijk vandaag, in ieder geval beter dan tijdens de abdijcross. Maar het moet nog wel wat beter. Verder was de sfeer en organisatie weer prima.

 


Phanos NK Cross

De laatste cross van het seizoen was voor mij op onbekend terrein. Hier ben ik namelijk nog nooit geweest en heb maar even het promofilmpje gekeken, om te zien wat ik zoal op het parcours kon verwachten. In het filmpje wordt er een hele steile heuvel getoond, waarop de jongen halverwege stil staat. Maar ik bleek bij de korte cross niet die bekende grote heuvel te moeten lopen, maar een andere kleinere heuvel. Gelukkig bestond de dames korte cross niet uit een aanloop ronde of meerdere rondes, maar uit één grote ronde van 2700m. De ondergrond van het parcours waren modderig gras en zanderige paardenpaden. De paden waren lekker breed, zodat ik hier toch wat dames kon inhalen. De start was heel slechts, dit kwam mede doordat je startnummer werd opgenoemd en je dan pas naar de startlijn kon lopen. Aangezien ik niet zo groot ben en die man van de organisatie wel, las hij bijna eerst alle andere startnummers (meer op kijkhoogte van hem) op. En dan gaan voorpiepen of dringen voor een startplek is ook niet zo mijn ding, dus dan maar achterin het veld starten. Voordeel was wel dat ik daarna kon gaan inhalen.Dit was de eerste keer dat ik deelnam aan het circuit bij de dames senioren korte cross. Uiteindelijk ben ik hiermee 16de van NL geworden en dat kan natuurlijk beter. Maar ik hoop hiermee toch een redelijke basis te hebben voor de wedstrijden die gaan volgen dit jaar.


NSK Ekiden 2016

Posted on August 10, 2016 at 5:00 AM Comments comments (0)

Op zaterdag 2 juli 2016 vond het NSK Ekiden bij PAC in Rotterdam plaats. Een Ekiden is een Japanse estafettewedstrijd, waarbij zes lopers in totaal de marathonafstand afleggen. De eerste loper loopt 5km. De andere lopers lopen respectievelijk 10, 5, 10, 5 en 7,145 km. De lopers worden door elkaar afgewisseld met een sjerp dat om het lichaam gedragen kan worden. Elk jaar vindt er het Ekiden in Rotterdam plaats. Dit jaar vond daarnaast dus ook het Nederlandse studenten Kampioenschappen (NSK) Ekiden plaats.
Zelf mocht ik als derde loopster starten in het Wageningen Dreamteam mixed. En dat vond ik wel fijn aangezien ik dan gelijk kon zien hoe ik er ervoor zou staan qua snelheid op de 5km. Na de ladiesrun in Rotterdam, ben ik weer verder gaan opbouwen om mijn snelheid na de Roparun weer een beetje terug te krijgen. En dat was vandaag redelijk gelukt. Het voordeel nu was dat ik de route kende en dat er na 2.5km werd omgekeerd en je dezelfde weg weer terug liep. Hierdoor wist je ongeveer wel hoeveel je nog moest lopen. Ook was het fijn dat er zowel lopers heen als terug liepen en je eigenlijk steeds kon focussen op de hardlopers voor je.
Uiteindelijk heb ik erg lekker gelopen en ben ik voor nu tevreden met mijn tijd van 18:35 min op de 5km. Daarmee was ik voor die dag ook de snelste dame op de 5km en zijn wij als Mixed team overall en voor het NSK klassement eerste geworden.


Zie voor hier voor meer foto's van deze wedstrijd.

 

Ladiesrun Rotterdam 5km 2016

Posted on May 30, 2016 at 7:50 AM Comments comments (0)

Voordat de Roparun begon had ik mij toch maar ingeschreven voor de Ladiesrun 5km op zaterdag 29 mei 2016 in Rotterdam. Het was namelijk de 10de editie en had nog nooit de Ladiesrun in Rotterdam gelopen, daarnaast vond zowel de start als finish plaats in Ahoy. Mocht ik mij twee weken na de Roparun voldoende fit voelen, dan kon ik in ieder geval hier aan meedoen ook omdat er geen mogelijkheid was voor na inschrijven.
Het herstel van de Roparun verliep prima en voelde mij wel fit genoeg om mee te doen aan de Ladiesrun. Het idee was meer starten en dan kijken hoe de wedstrijd zal gaan verlopen. Had niet het gevoel dat ik al helemaal klaar was om een snelle tijd neer te zetten. De start verliep erg rommelig ook omdat er een paar minuten voor de start de loopsters van startvak B bij ons in het startvak kwamen. Na de start liep ik 5de of 6de dame en kwamen wij de eerste km door rond 3:35 min. Dit was natuurlijk een te snelle start en niet iedereen kon dit dan ook volhouden. Tot 3km punt liep ik dan ook samen met Marianne de Kok op kop, maar ook bij ons zakte het tempo in. Helaas moest ik Marianne laten gaan en finishte dan ook als 2de dame. Mijn tijd na de finish was 19:16 min en daar baalde ik ook enorm van. Achteraf bleek dat het parcours te lang was en dat ik alsnog onder de 19 min gelopen had.
Uiteindelijk kan ik zeker niet ontevreden zijn na deze wedstrijd zo vlak na de Roparun. Ook heb ik enorm van de sfeer en van alle mannen langs de kant en ben ik nog aardig wat mensen van de vereniging tegengekomen. Ben blij deze wedstrijd gelopen te hebben en weet nu waar ik de komende tijd aan moet gaan werken om weer sneller te worden.


Zie hier voor de foto's gemaakt tijdens 5km Ladiesrun Rotterdam

Verkerkloop en Roparun

Posted on May 23, 2016 at 9:00 AM Comments comments (0)

Elk jaar word ik toch wel zenuwachtig voor de Roparun. Ook al is het geen wedstrijd en gaat het niet om de tijd, toch moet je wel van A naar B kunnen hardlopen. In mijn geval ging het dit keer om van Parijs naar Rotterdam hard te lopen. Je probeert zo fit mogelijk aan de start van de Roparun te verschijnen en daarom niet al te veel risico's te nemen, voordat de Roparun begint.


Van de vorige Roparunedities wist ik dat mijn trainingen nooit echt lekker gingen zo vlak voor de Roparun. Hierdoor nam mijn stress juist meer toe en ipv meer te rusten ging ik dan toch nog even een rondje hardlopen om dat goede vol en wat meer vertrouwen in mijn lichaam te krijgen.


Om wat meer vertrouwen te krijgen in mijn fitheid heb ik dit jaar besloten om de Verkerloop in Zwijndrecht te lopen. De Verkerkloop was op woensdagavond en de start van de Roparun was 3 dagen later op de zaterdag in de namiddag. Drie dagen moet voldoende zijn om te herstellen van een 5km. Wat overigens ook de doorslag gaf om mee te doen aan de Verkerkloop, was dat ik hoorde dat het een snel parcours was. Aangezien ik dit jaar al een paar keer dicht in de buurt kwam van mijn PR was het mogelijk die nog voor de Roparun te verbreken.
De eerste km kwam ik door in 3:45 min, wat een vrij rustige start was. Na 1.5km haalde ik de eerste dame in en kon ik naar Petra Sloots (werd eerste op de 10km) toe versnellen. Overall is de Verkerkloop zeker voor herhaling vatbaar met het snelle parcours, goede organisatie en gezellige sfeer. Nu moet ik dus echt verplciht rust houden voor de Roparun.


Zaterdagochtend vertrokken we om 7:00 uur vanuit Barendrecht om vervolgens om 15:53 uur te starten in Parijs. Als lopers hadden we 5 shifts in totaal, 4 lange shifts van zo'n 52 km en een korte shift van 30 km. Voor mijzelf was het plan om steady 12 km/h te lopen en alleen als het harder moest of kan, dan versnellen. Na de eerste shift toch wat last gekregen van mijn kuiten, dus tijdens het onderhoudsbeurtje (sportmassage) werden die dan ook goed aangepakt. Bij mijn tweede shift waren ze eerst nog wat beurs, maar dat ging geleidelijk over.


Op de zondagochtend tijdens mijn derde shift kreeg ik toch wat last van mijn knieën en vooral tijdens het buigen van mijn knieën. Na de derde shift werden dan ook de pezen en spieren rondom de knieën behandeld. En dat had goed geholpen, want daarna is dat ook weer geleidelijk overgegaan.De laatste shift was een run-bike-run shift, dat eigenlijk ook wel mijn favorieten shiften zijn tijdens de Roparun. Na het hardlopen is het fijner om je spieren gelijk uit te fietsen op een fiets ipv meteen stijf in een busje te gaan zitten voor zo'n 3 à 4 km lang.Onze laatste rustplaats was in Barendrecht om vervolgens met alle lopers en fietsers naar de Coolsingel toe te gaan. Aan het einde van de Erasmusbrug kwam ook de rest van ons team en konden we als team 11 Taxi Bakker Runners finishen in Rotterdam. De foto's van de Roparun zijn op deze pagina te vinden.


Batavierenrace 2016

Posted on April 29, 2016 at 6:40 AM Comments comments (0)

Op zaterdag 23 april 2016 mocht ik als kopvrouw en slotetappe loopster strijden voor het Wageningen University team tijdens de 44e Batavierenrace. Ben wel tevreden over mijn behaalde snelheid van 16.35 km/h gelopen op de 7.7 km. Hiermee werd ik 4de overall en 3de in het universiteitsklassement.Als universiteit werden we 4de, maar iedereen heeft super zijn best gedaan en gestreden. Volgend jaar nemen wij revanche en dan staan wij op het podium!!

 


Zie hier of hieronder voor het YouTube filmpje Batavierenrace 2016 gemaakt door de Batacommissie van het WUR-team.


You need Adobe Flash Player to view this content.


Zie hier voor de foto's van het WUR-team en voor de foto's gemaakt tijdens de Batavierenrace.


Nieuw Mizuno kledingpakket, ready to run!!

Posted on April 21, 2016 at 5:40 AM Comments comments (0)

Van Lopers Company Rotterdam heb ik weer een nieuw sponsorpakket mogen ontvangen van het Japanse sportmerk Mizuno.
Het kledingpakket bestaat uit:

• Wintertrainingsjack (Craft)

• Zomertrainingsjack met capuchon (Mizuno)

• Trainingsbroek (Mizuno)

• Twee witte vrijetijds T-shirts (Mizuno)

• Twee singlets (Mizuno)

• Driekwart tight (Mizuno)

• Vlinderbroek (Mizuno)

• Korte tight (Mizuno)

• Vrijetijdstrui (Mizuno)


Ronald bedankt, een dik PR #MR16

Posted on April 11, 2016 at 5:20 AM Comments comments (0)

 

Vanaf begin januari heb ik om de twee weken meegedaan met de Marathontrainingslopen bij mijn vereniging Energie in Barendrecht. Dit heb ik gedaan in voorbereiding op de halve marathon van Rotterdam. Samen met Ronald Akkermans vormde ik een duo. Hij liep het eerste deel van de marathonroute en ik het tweede deel van de marathonroute. Dit heb ik twee jaar eerder gedaan samen met Lotte Visser en merkte dat ik het onwijs gaaf vond om zo toch een deel van de route en de sfeer van de Marathon van Rotterdam mee te maken. Ook was dit voor Ronald heel leuk, zo kon hij toch de marathon meemaken en vervolgens nog werken in zijn winkel.
Twee jaar geleden liep ik de halve marathon zonder enige serieuze voorbereiding en finishte dan ook in een niet al te bijzondere tijd van 1:40 uur. Mijn langste duurloop toen was dan ook 15km en merkte toen dat ik het laatste deel enorm zware benen kreeg. Dit jaar wilde ik echt een goede, serieuze voorbereiding hebben en een tijd lopen waar je mee thuis kan komen.


Om het aerobe vermogen wat meer te trainen waren de marathontrainingslopen ideaal. Ook wilde ik daarnaast wel mijn snelheid behouden. Het probleem is vaak dat als je te veel op de duurlopen gaat trainen, je snelheid dan achteruit gaat. Zodoende liep ik rustig met groep 29 mee (29 min op 5km) en ging ik de laatste 4km versnellen naar groep 28 (28 min op 5km).

 


De avond voor de wedstrijddag nog even mijn nagels gedaan en voelde mij helemaal klaar om te knallen op zondag 10 April 2016. Op mijn gemakje kon ik nog de start van de Marathon van Rotterdam op NPO 1 zien, voordat ik met de fiets richting het halve marathonpunt klaar zou staan. Hier aangekomen kon ik nog de toppers en de lopers van Energie aanmoedigen. Daarna was het wachten op Ronald en moest ik vervolgens behoorlijk wat lopers inhalen om uiteindelijk bij het Kralingse Bos de pacer groep van 3:30 uur in te kunnen halen. In de avond kon ik mijn uitslag berekenen en bleek ik de halve marathon in 1:29:27 uur gelopen te hebben. Met die tijd kan ik zeker tevreden zijn en ben ik klaar om over twee weken als kopvrouw met het Universiteitsteam te gaan strijden.


Zie hier voor de foto's gemaakt tijdens de Marathon van Rotterdam.


Dwars door Dordt loop 2016 5km

Posted on April 6, 2016 at 4:05 AM Comments comments (0)

 

Na mijn eerste 5km dit seizoen (Zandvoort Circuit Run) kreeg ik weer het plezier terug om 5km wedstrijden te gaan lopen, ook omdat ik merkte dat mijn snelheid steeds beter wordt tijdens de trainingen. In Zandvoort zat ik al dichtbij een PR en wist dat als alles meezat ik mijn PR op de 5km weleens zou kunnen verbreken.


Vandaag (3 april 2016) tijdens de Dwars door Dordt loop was dan ook mijn doel om in ieder geval onder de 19 minuten te lopen. Echter stond er wel wat wind vandaag en dat was met een dijk oplopen, toch wel wat lastiger. Het parcours van de 5km was vrij simpel. Start onder aan de dijk, dijk op en dan alsmaar recht door tot aan centrum en dan weer dezelfde weg terug met finish op de atletiekbaan.

 


De start ging iets te snel in 3:30 min op de eerste km en dat met die wind, lukt het helaas niet om dat tempo vast te houden. Uiteindelijk ben ik met een tijd van 19;16 min tweede dame geworden achter toptalent Roos Blokhuis. En kon ik met een pak stroopwafels, stroopkoeken, bos bloemen en 40 euro weer terug naar huis.

Zandvoort Circuit Run 5K 2016

Posted on April 6, 2016 at 3:55 AM Comments comments (0)

Op deze pagina zijn foto's te vinden gemaakt tijdens deze wedstrijd.


Terugkomen van bloedarmoede is niet niks!! De afgelopen periode keihard getraind om weer helemaal fit te worden. Vandaag was de Ladies run 5k in Zandvoort dan ook een ''testwedstrijd'' om te kijken hoe ik er nu voor sta en daar ben ik zeker tevreden over. Al baal ik nog wel van mijn 4de plek en dat het net geen Pr is.
Rss_feed

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.